Race aluminium

Race wielen 700C

tabel_race_alu

In de tabel is uitgegaan van naven met een gewicht samen van 311 gram.
Spaken Sapim Race. double butted 2,0-1,8-2,0.

De door mij gebruikte materialen zijn van de beste kwaliteit. Ik werk bij nieuwe wielen onder andere met de volgende merken:

logo_race_alu

 

Racefiets

DT Swiss

DT Swiss RR511, een prachtige kwalitatief hoge (32 mm) aluminium velg, mooi breed (ook geschikt voor 25C banden) en dus erg sterk en stijf. Ideaal voor de wat zwaardere rijder. Geeft enorm stijve en stabiele wielen.

dtswiss_1

DT Swiss RR411, een kwalitatieve aluminium velg van 22 mm hoog. Eveneens breed en dus geschikt voor 25C banden. Achtervelg is asymmetrisch waardoor de spaakspanning achter links en rechts zo gelijk mogelijk is. Dit geeft super stabiele en stijve wielen. Mooie allround set voor zowel in de bergen als op het vlakke.

dtswiss_2

DT Swiss R460, Een absolute top set onder de Handgespaakt(e) race wielen. De velg is 23 mm hoog en levert hiermee zeker in combinatie met een 25C band heel veel comfort en is toch erg stijf en stabiel. De set voor een kasseien tocht, maar door zijn gewicht ook zeer geschikt voor een beklimming van een col of de wekelijkse trainingsrit. Ideaal voor bijna alle omstandigheden. Maximaal gewicht rijder 110 kg.

dtswiss_3

DT Swiss RR440 Asymmetrische achtervelg voor meer stabiliteit en stijfheid in achterwiel. Ideale all-round set, zowel geschikt voor klimmen als voor de wekelijkse rondjes op het vlakke.

dtswiss_4

Ryde

Ryde Pulse Comp velgen met een hoogte van 24,9 mm voor en 26 mm achter. Achter is tevens asymmetrisch voor een gelijkere spaakspanning. Breedte van de velg is voor 18,5 en achter 17,8. Dit in verband met de ideale stroomlijn. Mooie brede velg geschikt voor 25C banden. Tevens tubeless ready en dus ook geschikt voor tubeless banden.
Deze velgen zijn tevens in een keramische uitvoering (CSS) te verkrijgen.

ryde

H+ Son

Archetype verkrijgbaar in zwart, chrome polished, en grijs geanodiseerd.
Hier verschillende varianten qua kleur en naven in alle prijs categorieën.

alu6

alu_5

H+Son SL 42

De ideale set voor de rijder met een maatje meer. Geschikt tot 140 kg in 36 spaaks uitvoering. Velg is 42 mm hoog en daarmee erg stijf. Komt qua looks erg in de buurt van een carbon velg. De remrand wordt door het remmen wel blank. IN 20-24-28-32 en 36 gaats uitvoering verkrijgbaar met of zonder belettering.

alu7

alu8

Stan’s NoTubes ZTR Alpha 340/400

alu10

Super lichtgewicht set Stan’s NoTubes ZTR Alpha 340 (360 gram). 20 spaken voor en 24 spaken achter.
Gewicht rijder 60 kg. Gewicht totale set 1290 gram!!! DT Swiss Aerolite spaken, rode alu nippels.